líceumi katolikus teológiai osztály

A teológiai osztályba történő felvételi a hatályos módszertan értelmében az iskola által szervezett képességvizsga és a gimnáziumi tanulmányokat záró vizsga, illetve a gimnáziumi tanulmányi átlag figyelembe vételével történik. A módszertan az almenűben elérhető, akárcsak a képességvizsga anyaga  is. 

Az iratkozáshoz szükséges dokumentumok listája: 

· beiratkozási lap (anexa fişa de înscriere: www.edums.ro/adm2016/fisaAdmitere2016-aptitudini.pdf) – az iskola adja, ahonnan a diák jön. Ezt május 19-20-án lehet kivenni!

keresztlevél másolata

· orvosi igazolás (eredeti)

· plébánosi (lelkészi) ajánlás

· osztályfőnöki ajánlás

· ellenőrző

· nyilatkozat (nyilatkozat.pdf (192909)a felvételiző és szülei részéről, amelyben tudomásul veszik és elfogadják a katolikus osztályokra vonatkozó szabályokat (a beiratkozáskor az iskolában kell kitölteni az erre vonatkozó nyomtatványt).

 

Felkészítésekre a Római Katolikus Teológiai Líceumban kerül sor.

A felkészítések időpontjai:

április 26, május 3, 10, 17 (kedd) 15-16 óra között

               

A képességvizsgára a Római Katolikus Teológiai Líceum titkárságán lehet beiratkozni, május 23-24-én, 9,00-15,00 óra között.

A képességvizsga programja: május 25 (calendarul testelor de aptitudine.pdf (304746))

        - 11-13: szóbeli próba

        - 14-16: írásbeli próba

 

Eredményhirdetés, óvások leadása: május 30

Óvások elbirálása, eredményhirdetés: május 31

 

A teológiai képességvizsga (25%), a gimnáziumi tanulmányokat záró vizsga (56,25%) és a gimnáziumi tanulmányi átlagnak (18,75%) a hatályos módszertan alapján történő kiszámítása  után a Tanfelügyelőség által jóváhagyott végleges bejutási lista közzététele: július 8

 

További információk az iskola titkárságán kérhetők.